miercuri, 10 iunie 2015

Multumesc sau bucuria de a darui

   Ce as putea face intr-o zi cu  ceva mai mult timp liber? Am gasit, ma apuc cu elan muncitoresc sa fac ordine in dulapuri, pantofar si alte lazi de zestre. Trec poate cateva ceasuri bune si la final, cand obosita dar si multumita de lucrul bine facut, am realizat cat de multe haine si incaltaminte aveam si nu le foloseam sau nici nu nu mai stiam de existenta lor.
curatenie in haine divahair.ro

   M-am intrebam cu stupoare unde au incaput atatea haine pentru ca dulapurile sunt la fel de pline ca inainte de ordine, numai ca arata diferit. Si cum nimic nu este intamplator si Dumnezeu lucreaza prin oameni, intr-una dintre aceste zile am primit o invitatie de la frumosii iubitori de munte de la ATE Bucovina care anuntau o campanie pentru strangerea de haine pentru beneficiarii cantinei „Multumesc!” din Brasov; intelegi? eu din Brasov, cantina din Brasov iar ei din Bucovina :) Am fost bucuroasa ca tocmai puteam sa fiu de ajutor si sa aduc bucurie oamenilor, ca si mine, cu nevoi si sperante.
  
 Am sunat un amic, Cicerone Busuioc pe care acum cred ca-l pot numi prieten, care tocmai isi facuse ordine in dulap si cu bagajele facute ne-am prezentat la cantina „ Multumesc” din cartierul Bartolomeu. Ne-a intampinat un domn care cred ca era voluntar beneficiar al cantinei, am pus cutiile cu haine si incaltari intr-o sala unde mai erau adunate si altele si ne-am luat la revedere. Dezamagiti totusi, de contactul cu trei femei, parte a faunei din jurul ONG-urilor, genul acela care desi nu au nevoie pandesc cele mai bune ajutoare, tot timpul puse pe harta, dar si pentru ca nu am gasit pe altcineva cu care sa vorbim . La un moment dat pe cand ne pregateam sa urcam in masina a aparut EA, o femeie placuta privirii pe care nu ai cum sa o uiti chiar daca te straduiesti. Doamna Claudia Stanulet, ne-a multumit pentru ajutor si ne-a povestit despre ce se intampla acolo in fiecare zi. Am aflat cum o mana de oameni inimosi si pasionati de a face bine, fac ca oamenii ce vin acolo pentru o masa calda sa primeasca mai mult de atat, pe langa hrana pentru trup mai primesc si hrana pentru suflet, manifestata prin grija de a fi tratati cu demnitate, de a fi intelesi si ascultati, chiar consiliati atunci cand timpul si alte resurse permit.

   Vorbind despre oamenii ce calca pragul cantinei, vocea Claudiei avea un timbru placut auzului, traia ceea ce spunea iar cand in povestea ei apareau copiii, ochii femeii se umezeau si incercau sa se ascunda pe sub genele frumoase, de altfel Doamna Claudia chiar este confirmarea zicerii care spune ca Ei, Copiii Domnului, sunt aparte si prezenta lor iti bucura privirea si sufletul.

   Am vizitat cantina si birourile, pentru mine care sunt o obsedata de curatenie a fost o placere sa gasesc locuri PERFECT de curate, incepand de la grupurile sanitare, birouri si sala de mese, pana la spatiul din fata imobilului. Chiar si bucatarii aveau o tinuta demna de un restaurant de lux al carui prag il calca oameni cu greutate.

   Doamna director este o alta femeie minunata, care cu multa pasiune a vobit despre fondatorii Fundatiei „Bucuria Darului„ care nu vor sa fie cunoscuti dar care din dragoste pentru oameni au pus la dispozitie tot ce se afla acolo. Le-am ascultat cu bucurie si mintea imi fugea in mii de directii: „ copii...activitati in timpul liber, adulti in cautarea unui loc de munca... consiliere... alcolici.... consiliere, modele de reusita... activitati, activitati). Cuvintele cheie la finalul aceste vizite a fost pasiune, dragoste si respect fata de oameni, asta am inteles eu de la minunatele femei care ne-au prezentat in linii mari ce se intampla acolo.

   Intr-o lume in care suntem bombardati cu tot felul de cazuri nefericite, in care oameni rau-intentionati au abuzat de ONG-uri pentru interesul personal, am descoperit Oameni Minunati intr-o echipa fantastica... Fundatia „Bucuria Darului”... locul unde se indreapta destine si se transforma vieti.
Stiu ca in minunatul meu oras, Brasov, traiesc oameni si mai minunati care cauta sa faca binele dezinteresat, de aceea am scris aceste ganduri, sa se stie ca undeva exista o mana de oameni care chiar fac ce spun si spun ce fac, sunt oameni demn de urmat ca exemple de bune practici si orice ajutor acolo este binevenit.

   Rupe-ti o ora din timpul tau, cititorule, si vezi cate lucruri bune se pot intampla cand oamenii solidarizeaza, chiar si in vreme de pace si fara calamitati! Valorifica-ti talantii cu care ai fost inzestrat aducand bucurii uitate celor in nevoi, ei nu cer nimic, ei au nevoie sa simta ca Tie iti pasa de viata lor si ca au pe cineva care nu-i judeca.

   Unii avem talente, pe care le putem pune si in slujba semenilor nostri mai putin avantajati; altii au bani dar nu au timp pentru a darui si a impacta vietile celor nevoiasi, dar mai sunt si cei care au ceva timp pentru a il folosi in favoarea celor aflati in dificultate, dar nu-si pot sustine financiar intentia...
Pentru toti acesti am decis sa ne implicam personal si sa face legatura intre aceste categorii sociale. 
   Suntem gata sa formam o echipa solida, impreuna cu tine, pentru a sustine acesti binefacatori sau pentru a concretiza orice fel de sprijin pentru concetatenii nostri care trec printr-un moment dificil in viata.

   Puteti contacta direct Fundatia „Bucuria Darului” , aflata pe strada Gospodarilor, numarul 5 in Brasov sau ne putem intalni si realiza o forma de sprijin, ma gasesti aici, pe e-mail sau pe Facebook.

   Multumesc voua, barbati minunati, Constantin Paun  si Cicerone Busuioc pentru ca impreuna am ajuns sa cunoastem un loc unde binele se face nu se scrie in hartii!
   Multumesc inimosilor de la ATE Bucovina pentru ca mi-au adus in atentie aceasta ocazie!