vineri, 3 iulie 2015

Mesaj catre tine ROMANIE si catre tine domnule Depontat Bogdan Diaconu !


„Narator: Mesaj pentru Europa:

Cheloo:
Nu suntem ciori, nu stăm în corturi,
Facem eforturi să ne elevăm
Și nu cântăm pe străzi în Viena la acordeon.
Noi nu cerșim cu handicapul la vedere să facem avere
și nu ghicim viitorul în palmă în dughene mizere.

Ombladon:
Noi nu purtăm fuste-nflorate și nu furăm din buzunare,
Nu emigrăm în Suedia cu 7 copii să ne dați ajutoare.
Dați vina pe noi din Berlin în Pamplona de-mi sare voma -
Mânca-mi-ați p*la n-o ăa găsiți un român în rulote la Roma.”


   
  Imi fac cruce de trei ori, ma perplexez si ma infurii citind comentariile patri(h)otilor care vor duce Romania pe culmile civilizatiei dupa ce se va aproba Legea Mileniului III, schimbarea unei denumiri anume, ca obrazul tarii mele sa nu mai fie patat ci curat ca steaua din cer ca roua de pe pamant! (face parte dintr-un descantec tiganesc!)
  Si daca patriotii au dreptul sa se bage sub fusta mea inflorata sa-mi numere copiii, mi-am asumat si eu dreptul la replica pentru ca Da, sunt o Tiganca imputita care port fuste inflorate, am vazut cateva tari din Europa, mi-am tocit coatele prin scoli si universitati si am fost nevoita uneori sa aud si sa ascult aberatiile unor romani „ gadje”, sa suport colegi romani de cea mai joasa speta si sa ascult band-uri de frustrati cu scula mica, care canta cu gura plina de carne si sunt destul de cotati pe piata consumatorilor de carne vie. Sunt o Tiganca ca multe altele si imi iubesc tara pentru ca sunt cetatean roman fie ca mi se spune rrom sau tigan, imi iubesc pamantul pe care-l calc si pastrez imaginea dascalilor si a oamenilor care mi-au influentat viata la loc de cinste in inima mea.
  Si revenind la de ce ma crucesc eu de dimineata, hai sa va povestesc. Nu vreau sa absolv pe nimeni de vina, nu voi vorbi despre istoria noastra trista si sangeroasa, nu voi vorbi despre camerele de gazare si Bug unde multi dintre ai mei s-au pierdut, nu voi vorbi nici despre tigani ilustri care au adus glorie si cinste Romaniei, nu minunatilor, voi vorbi despre noi si voi.
   Daca voi credeti ca schimbandu-ne denumirea veti schimba cursul istoriei si viitorul tarii, sunteti intr-o directie gresita de la bun inceput. Motivul acestei campanii este pistol cu apa pentru fraieri, pentru a abate atentia de la adevar si mai ales pentru a ne pune talpa noua Tiganilor in tot ceea ce facem pentru a imbunatati(observati, nu spun a schimba) perceptia asupra noastra. Pentru ca, in ultimii ani incepe sa se formeze o elita a intelectualilor rromi care sta in umbra si nu se bate cu caramida in teasta, tineri tot mai multi incep sa puna pret pe educatie, femei rrome care aduc plusvaloare imaginii tarii si chiar fac fapte minunate acolo unde sunt, dar voi nu aveti puterea de a vedea si partea frumoasa a unei convietuiri armonioase . Nici mie nu-mi sunt placuti vederii cersetorii care vandalizeaza si agreseaza vizual o Europa , nici mie nu-mi plac hotii sau mai bine spus gainarii, nici mie nu-mi place mizeria pe care o lasa in urma lor dar cand semeni furtuna, furtuna culegi.
    Ca tiganca cu fuste colorate ce am calatorit prin Europa, am vazut si cersetori gadjei, si tigani, si de toate natiile, mai putin am vazut prostituate tiganci si homosexuali (nu ca as avea ceva cu ei), am vazut retele organizate de ciorditori, baieti frumosi, imbracati shic si geluiti ,gadjei de altfel, am vazut traficanti de carne vie, si tigani si gadjei facand parteneriate .
     Ca profesor si mentor, in tara mea, am intalnit gadjei care lovesc din te miri ce copiii, de la ingrijitioare si pana la director, invatatoare care plecau acasa cu „ cornul si laptele in geanta”, doctori care negociau o apendicita ca la macelarie „ 200 operatie, adica mie, 100 anestezista si cate 15 lei la asistentele din reanimare”, am intalnit patroni care mi-au spus” ne pare rau, nu angajam tigani’, am lucrat cu copiii care au fost maltratati de mama sau tata, agresati sexual de tata vitreg, si inca alte multe dureri. Toate acestea insa m-au determinat sa merg inainte si sa las in urma otrava aceste uri care distruge.
   Dar cel mai mult am vazut in acest an...scandaluri politice, evaziuni fiscale, inselaciuni, circ pe paine in mas media, frustrati cu scula mica ce canta mestecandu-si carnea. Am auzit si vorbe misto de la unii de fac proiecte pentru rromi si chiar am lucrat pe aceste proiecte. Banii se duc pe hoteluri, „intalniri de lucru”, formatori de cacat platiti cu bani grei, lectori de cea mai joasa speta si in rest minciuni. La sfarsit tiganul/ tiganca se alege cu o hartie de „ acreditare” care vine peste 18/ 20 luni si uite asa se imbogatesc multi dintre voi, pentru ca sug de la noi. Am mai intalnit gadjei pe locurile noastre speciale din licee si facultati care au platit cu bani grei o adeverinta si cel ce a eliberat-o a fost constrans de „un sef” sa o faca.
   Nu ma plang, sa nu credeti asta, ma straduiesc sa va spun ca proverbul cu barna inca mai functioneaza si creeaza victime colaterale de care politicieni de tinichea se folosesc cu succes ca si acum. Si ca sa inchei, il intreb pe domnul  DEPONTAT  Bogdan Diaconu ce proiect de lege propus de domnia sa a mai fost aprobat?  Ce atitudine a luat in privinta femeilor care muncesc in confectii pe bani de nimic , care sunt sclave in tara lor pentru 800 lei ? Dar in privinta profesorilor care sunt platiti mai naspa ca un instalator? Dar pentru copiii bolnavi ce putrezesc prin spitale sau asteapta sa fie adoptati? Dar pentru colegii lui pentru care cred ca DNA-ul risca sa faca hernie de disc de la atata ridicatura, mai ales in ultimul an? Ce ai facut ca Apa sa nu fie lux? Ce ai facut pentru soferii care se plang de craterele din „ autostrazi”? Ti-ai intrebat colegii ?
Ca de obicei, clasa politica romaneasca se ghideaza conform principiului ca romanii iau hotarari sub imperiul emotiilor si mai mult de atat ca sunt multi si prosti, mai multi decat tiganii care au iesit sub 700.000 in ciuda faptului ca voi sustineti ca sunt milioane de tigani care fac Romania de ras.
Daca voi credeti ca nu veti mai fi confundati, va respect crezul si eu de dragul tarii mele Romania, accept sa mi se spuna Tiganca, pentru ca da, port fuste cu flori, am doi copiii ca soarele, un barbat gadjo, sunt profesor, mentor, trainer, mediator, vorbesc 4 limbi straine, educ copiii vostri nu ii bag in sac si nici nu-i vand, (a facut-o statul roman demult). Da bravi Romani, refuz sa mi se mai spuna rrom, pentru ca voi ,bautorilor, iubiti sa consumati in bodegi infecte o cinzeaca de „ transpiratie de tigan”, asta cand nu va da mana de  "balantines”.
    Renunt cu toata dragostea pe care o am pentru prietenii mei, pentru profesorii mei iubiti, pentru lautarii care imi fac inima sa tresalte si sa-mi vad vecinul ( de altfel ungur) cu alti ochi, sa-l iubesc si sa-l respect pentru ca este” bozgor”, de dragul jidanilor despre care am citit multe comentarii ca sunt ca noi peste tot in lume si inferiori rasei umane, din iubire pentru ei si pentru toata contributia lor la binele umanitatii, renunt oficial sa mi se mai spuna Rrom.
Renunt sa mi se mai spuna rrom de dragul sasilor care v-au facut renumiti prin valoarea de patrimoniu cultural-arhitecturala, pentru lipovenii si minunata lor ciorba de peste!
Renunt si ma rog pentru TINE MAICA ROMANIE, sa fii preaslavita si incununata de oameni destoinici dupa ce noi ne vom numi TIGANI !
 P.S. Pana la aprobarea legii, am folosit in loc de roman cuvantul „ gadzo” ( strain de etnia roma), nu de alta, doar asa sa nu se mai confundeze nimeni cu nimeni !