marți, 30 ianuarie 2018

Farmece de găsit răul cu oul, zic!

Este o fată frumușică doar că are părul foarte subțire și rar. Asta o face pe ea să se simtă urâtă și îi demolează încrederea în ea. Belea mare mai este și faptul că-i îndrăgostită de un valutist din oraș. Era imediat după revoluție, prin ’93 când agențiile de turism dădeau lovitura pe piață. Mama fetei era patroana unei agenții de turism, avea curse regulate în Turcia. Singura odraslă a familie căruia îi lipsea încrederea în sine mai tare decât ne lipsea nouă pâinea în unele zile. Cu învățătura nu prea era prietenă, că doar avea mama bani suficienți să cumpere și din asta, adică să facă rost de niște note bune, nu de trecere, de premiu, că doar patroni erau!
Așa că fata asta, vine la mine într-o zi, cu supărare mare să-mi spună că vrea să-și încheie socotelile cu viața ei (ea avea 22, eu 18 ani) dacă nu reușește să fie băgată în seamă de valutistul X. Brrrr, aș fi vrut să-i frec câteva făcălețe peste coate așa cum îmi făcea mie mama când o luam razna!
-         Bine fata mea, îi zic, hai să văd ce pot face pentru tine. Nu are sens să-ți numeri zilele pe rapid când sunt și alte variante ajutătoare.
-         Păi , de asta am venit la tine, știu că mă poți ajuta, mi-ai fost recomandată.
-         Mâine dimineață vii la mine cu un ou cumpărat de mânuța ta. Îl pui într-un lucru care-ți este drag așa cum îți este și bărbatul ăsta pe care-l dorești. Vom vedea dacă nu cumva este legat la ochi să nu te vadă.

A doua zi, fata mea se prezintă la ușă. I-a deschis tata.
-         O caut pe Alina, trebuia să ne vedem.
     Fără să spună nimic, tata o invită în casă. Am înlemnit de frică. Dacă intră la bănuieli, am pus-o. Bătaia mea-i ruptă din rai și mă convertește. În ultima vreme eram din ce în ce mai căutată de fetele din cartier și împrejurimi și mă temeam ca tata să nu intre la bănuieli. Banii pe care-i câștigam aveam grijă să nu lipsească detergentul și produsele de îngrijire pentru toată casa. Uneori erau mai mulți și-mi puteam permite să-i dau mamei pentru mâncare sau să-și ia pastilele de care era dependentă. Așa că, iată-mă în acțiune fără să fiu pregătită. Fata venise mai devreme.
Avea la ea OUL! Era învelit cu grijă într-un pulover roz de angora. Pe atunci era o nebunie cu aceste pulovere și nu oricine și-l putea permite.Eu puteam doar să visez la el privindu-l în revistele Neckermann. Aveam la îndemână doar un ac mare. Ne-am așezat la măsuța pe care era pusă o față de masa cusută cu modele tradiționale. Tot era bine că mai aveam și ață. Fata îmi răspundea la întrebări, nu mai știu ce o întrebam. Știu doar că în poală mâinile-mi lucrau febril. Am scos un fir de ață neagră din fața de masă și cu vârful acului am început să subțiez coaja oului la unul din capete. Între timp eu vorbeam, fata era absorbită de povestea care i-o îndrugam. Am reușit într-un final să bag firul de ață neagră în ou fără să-i aduc daune . L-am ridicat și i l-am pus fetei în palme. Tremura ușor.
-         Acum trebuie să te descânt. Privește-l, este perfect.
 Fiind sub imperiul emoțiilor fata mea, nu a observant nimic la ou, tebuia să fii specialist să vezi vreo schimbare.
Am rotit oul de vreo 9 ori peste ea parcă îmbrăcând-o într-un cocon. I-am spus să-și spună Tatăl nostru de 9 ori iar eu l-am spus in rromanes. De obicei pe unele femei le ocăram care spuneau că nu știu Tatăl nostru. Aveau frigiderul plin pentru multă vreme, si asta tot în romanes să aibă putere descântecul.
După toată zbaterea asta, cu oul magic agitat nevoie mare, am luat puloverul de angora, am pus o batistă pe el și dintr-o lovitura am tăiat oul fix în două. Ața neagră băgată cu acul înăuntru își făcea maxim treaba. Se răsucea de credea-i că-i învărtită de cineva. Am strâns repede puloverul, îngrozită să descoper că răul este în fată și siderată i-am spus:
-         Fata mea, îți este făcut de urât! Urgent descântec de 9 zile în tăcere. Dacă te poți ține ne apucăm, dacă nu… tu hotărăști dar trebuie să juri că nu vei vorbi cu nimeni despte asta!
Fata, între două lumi, îmi răspunde afirmativ la tot ce îi spun. Îi ofer o cană de ceai rusesc și o las să se liniștească după care punem la cale o noua strategie pentru  9 zile.
-         Ce proastă sunt, vroiam să-mi iau viața crezând că nu se poate face nimic cu ea!

 Îmi plătește și pleacă fericită că a iesit o parte de rău din ea și mai are cale de scăpare.
Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai realizat cât de frumoasă este viața și cât de multe ai de făcut, fără ou și fără ajutoare mistice. Magia oamenilor din jurul tău ești TU!
Curcanul diavolului și vrăjitoarea salvatoare<<                                 >>Hai să te poleiesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu