miercuri, 5 septembrie 2018

DA sunt lăudăroasă! mă laud cu Vibrația Iubirii


De curând am auzit că se spune prin sat că numai gura-i de mine, că mă laud. Am stat, am chibzuit și uite că am ajuns să le dau dreptate celor ce vorbesc pe la colțuri că aș fi o lăudăroasă. Da, sunt lăudăroasă și asta nu dăunează nici sănătății și nici comunității în slujba căreia m-am pus. Dacă nu m-aș fi lăudat, nimeni nu ar fi știut de provocările cu care mă confrunt ca educatoare în mediul rural vitregit de ignoranță (de cele mai multe ori). Așa că... hai cu lauda!

În acest an școlar, la cererea mea, am primit un spațiu generos pentru a-mi amenaja o grupă de grădiniță, așa după sufletul meu. De această mutare s-a bucurat și mai tânăra-mi colegă, care s-a putut muta în sala pe care am avut-o odinioară, o sală pictată cu multă dragoste de mâini și mânuțe de voluntari inimoși.

Pentru noul spațiu mi-am asumat responsabilitatea de a procura lambriul și parchet nou știind că bugetul școlii este destul de limitat. În toată această aventură a fost nevoie să am alături oameni, Oameni-eroi care au venit atunci când am strigat după ajutor. Acum mă voi lăuda cu eroii mei de suflet, așa ca să știți și voi oameni buni că soluția este în fiecare dintre noi atâta timp cât ne dorim cu toată ființa noastră să transformăm pătrățelele în care trăim.

Primele eroine sunt Oana Bodea și Elena Nicov, de la Kronospan România. Au răspuns cererii de sponsorizare cu parchet și lambriu. Aceastea fiind procurate mai era nevoie de transport, transport special care să permită încărcarea produselor cu motostivuitorul. Aici a fost mai greu pentru că în bugetul casei nu era cuprinsă și suma de 150 lei care mi s-a cerut pentru transport, șoferul nu primea nici voucherele de vacanță (că tot nu le-am folosit!)  și nici voluntar nu s-a oferit că benzina se plătește cu bani. Am îndrăznit să cer școlii dar nici acolo nu s-a putut. Mi-au trebuit aproape 3 săptămâni să găsesc încă un erou. Așa că lăudându-mă eu în stânga și dreapta cum că mă așteaptă parchetul și lambriul să le duc la grădiniță, m-a auzit și Adina Neagu. Ea de obicei tace și ascultă, eu mă laud. Adina a început să caute sau să se laude și ea și cum așchia nu sare departe de pom, a apărut și al treilea erou, Călin Grama, fratele Adinei care s-a oferit să-mi vină în ajutor necondiționat. Așa că lăudându-ne am ajuns noi și am încărcat marfa și cu voie bună ne-am întins la drum. Ajunși la grădinița din Cutuș, Călin-Eroul a făcut și pe Superman sărind gardul școlii pentru a ne deschide poarta care nu-și asculta cheia. Eu plecasem să aduc cheile din vecini. Pe uliță am găsit 3 puști de la noi din școală, care plecaseră cu bicicletele și un tătic care a avut fetița la mine-n grupă. Nu au stat pe gânduri când le-am cerut ajutorul și am trecut cu mic cu mare la descărcare. Na, că am ieșit și cu rima! 
 
Acum vedeți ce lăudăroasă sunt? 

Stați că mai am să mă laud! Acu’ dacă tot am grupă nouă mai trebuie să fie și pereții ca de grădiniță, adică pictați, nu? Dar să nu fiu egoistă, că tot au fost igienizate toate clasele și holul școlii unde-i și grădinița, am dat sfoară în țară și am chemat cu rugăminți, pictăcioșii, să vină la zi de sărbătoare pe hol să pună culoare. Na, iar cu rima! Am sunat-o pe pictăcioasa șefă, Nicolescu Carmina iar ea a dat alarma pe Harta Viselor și uite așa Școala Primară Cutuș va fi gata să-și primească copiii ca într-o poveste a bucuriei și bunătății. 

Ah, să nu uit, școala are și alți eroi care au pregătit mai ceva ca de nuntă clasele lor, avănd și suportul eroului șef Marius Uretu care printre examene și responsabilități a reușit să ne asculte cererile, variantele prietenoase de primenire a școlii și să se ocupe de modernizarea celorlalte clase.

Așa că, oameni buni, dacă mă mai auziți lăudându-mă să nu vă mai supărați căci numai așa am reușit să aduc schimbare în viețișoarelor omuleților în slujba cărora m-am pus în urmă cu 3 ani. Nu am plâns că sistemul e defect sau infect, nu m-am plâns că viața-i grea sau ăștia e proști, am făcut ce am știut eu mai bine să inspir, să motivez și să-mi aduc alături oameni cu aceeași vibrație: VIBRAȚIA  IUBIRII!
La noi, anul școlar începe cu laude! La voi cum începe?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu