luni, 14 august 2017

“Mama cu norma intreaga” sau “Femeile puternice nu plang”

          Ma scarpin dupa ureche, mai rau ca Dorel, si ma intreb cum este sa fii mama cu norma intreaga?
          Aud tot mai des aceasta expresie la femeile care fac cariera, mai ales in network marketing si tare mai ma minunez. “Acum sunt mama cu norma intreaga si am mai mult timp pentru familie! Petrec cat timp vreau si cand vreau, cu ei”
Sa mori tu?... bag de seama ca nu prea vrei.

Cum se face ca trebuie sa suni, sa promovezi, sa consiliezi sau sa prezinti, sa, sa, sa…..pana ajungi la o anumita treapta de cariera care sa-ti permita sa stai relaxata in ceea ce-l priveste pe maria sa BANUL. Apoi aceleasi lupte ca sa menti treapta sau grinda sau ce-o fi aia. Sustii sus si tare aceasta norma intreaga, dar oare chiar exista? Da’ ce zici tu, oare nu sunt altele mai smechere ca tine? Mame cu doua norme intregi? Setate pe cariera de mama si deja consacrata pe cea mai inalta treapta profesionala?
         Cand le aud pe aceste femei normate si puternice cum se bat cu Chanelul in piept, mi se pune o pacla in stomac de parca am inghitit cel mai naspa tiramisu de la hipermaket! Nu mai este loc de femei sensibile care sa planga atunci cand le apuca, femei care sa injure si sa loveasca cu picioarele in ce apuca, sa le apuce turetu’, sa-si bage demisia sau preavizul cu cel mai mare miserupism. Nu, se pare ca lumea este a femeilor puternice, mame care au ca valori scenice: Familia, Iubirea, Credinta , bla, bla. Pai, leidi, daca familia este valoarea primara, cu-i o lasi cand pleci cu treaba? Cate ore pe saptamana iti petreci ascultand povestea celui mic despre cai verzi cu copite silicon? Cand mai ai vreme sa te joci pica-bum cu el, sa faci pe clownul? Sotul te vede mai des pe facebook sau prin casa?
Credinta….cand ai crezut ultima data ca Dumnezeu este cel care-ti inlesneste cariera si nu volumul de vanzari sau alte bazaconii?
Iubirea…hmmm, ai imbratisat vreodata un copil murdar plin de muci si cu mainile cleioase de la joaca? Sau ti-a fost frica de virusi si bacterii?
Deci este misto in mai opinion sa faci cariera, chiar si una de piatra (la alegere, unde vrei: ficat, rinichi)
         Este misto sa fii puternica si sa castigi bani sa-ti poti permite a cumpara un fond de ten si o pudra cu acoperire mare care sa ascunda cearcanele mai mari ca ale Patrulesei.
Dar …”trece timpul ca nebunul” vorba lui nea Gica si descoperim ca iesim la pensie cu jumatate de norma pierduta undeva in fuga noastra de a fi puternice si cu norma intreaga.
         Va indemn femeilor sa fim asa cum ne-a lasat Dumnezeu, bune si blande, frumoase si sensibile, plangacioase cand ne apuca, fara norma sau norme si traiti-va clipele aducand adevarate bucurii celor din jurul vostru prin prezenta si participare. A trecut vremea vanzarilor “cu caramida in piept”, acum oamenii au nevoie de oameni care sa le pese de ei si nevoile lor. Exemple de urmat cu poveste reale, cu bune si rele, nu de modele de marketing sintetizate de niste programe pe calculator. Fiti Femei si nu obiecte sau etape strategice. Lasati-va descoperite si permiteti-va luxul de a fi Umane si Autentice.


Un comentariu: